Правителството обсъжда нов пакет от мерки срещу прането на пари

Министър-председателят Бойко Борисов внася за разглеждане Проекторешение за одобряването на Законопроект за мерките срещу изпирането на пари. Това предвижда точка от дневния ред на министрите за днешното им заседание.

Мерките са заложени в нов проектозакон, изготвен от междуведомствена група, ръководена от МВР и ДАНС. Целта на законопроекта е да направи по-ефективна превенцията на изпирането на пари и финансирането на тероризма. Освен това текстовете са съобразени с новите европейски директиви в тази област.

Кабинетът ще обсъди и Проект на постановление за одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за 2017 г. Министрите ще гласуват и проекторешение за промени на Националния план за действие по заетостта през 2017 г., както и Проекторешение за промяна на Решение №216 на МС от тази година за одобряване на Национални програми за развитие на образование.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще изнесе информация за касовото изпълнение на Държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на годината.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е внесла за разглеждане Проекторешение за определяне на спечелилия конкурса участник за концесионер на морски плаж „Бургас-север“.

Правителството ще обсъди още и Проект на решение за приемане на изменение на общия устройствен план на Столична община в частта „Комуникационно-транспортна система – масов градски релсов транспорт“ за третия метридиаметър на софийското метро. Предложението е внесено от регионалния министър Николай Нанков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България