Правителството ще назначи нови шест областни управители от квотата на Обединените патриоти

Снимка: Архив

Нови областни управители ще бъдат назначени на следващото заседание на правителството от квотата на коалиционните партньори в управлението. Бившите депутати от "Атака" Николай Пехливанов Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители съответно на София-град и на София-област. Това съобщи пред БНР лидерът на партията Волен Сидеров.

Пехливанов е строителен предприемач, заместник-председател на столичния общински съвет. През 2011-а година бе кандидат за кмет на София. Илиян Тодоров бе народен представител в 42-рото и 43-тото Народно събрание. Той водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори. От квотата на ВМРО ще бъдат областните управители на Добрич и Русе.

НФСБ взима Стара Загора и Бургас. Вчера правителството вече назначи Гергана Микова, която до този момент бе директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив за областен управител на Стара Загора. Очаква се в Бургас поста си да запази досегашният областен управител Вълчо Чолаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика