„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Право и справедливост на плакат

Правото и справедливостта на плакат ще могат да видят граждани и гости на Бургас в Съдебната палата на града. Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата се реализира „съвместно с НХА – Филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември.

Четирима от най-изявените български плакатисти – проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос представят свои творби по темата „Право и справедливост“.

Идеите и посланията в плакатите отразяват динамично протичащи обществени процеси не само в България, но и в света. Честото разминаване между правото и справедливостта и нерядкото им противопоставяне в реалния живот прави темата актуална за всички страни и особено чувствителна за по – новите демокрации.

Изложбата е показана за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия, гостувала е в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.