Право и справедливост на плакат

Правото и справедливостта на плакат ще могат да видят граждани и гости на Бургас в Съдебната палата на града. Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата се реализира „съвместно с НХА – Филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември.

Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос представят свои творби по темата „Право и справедливост“.

Идеите и посланията в плакатите отразяват динамично протичащи обществени процеси не само в България, но и в света. Честото разминаване между правото и справедливостта и нерядкото им противопоставяне в реалния живот прави темата актуална за всички страни и особено чувствителна за по - новите демокрации.

Изложбата е показана за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия, гостувала е в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони