Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Спекулации за третия кандидат за ЧЕЗ Според чешка медия това е “Еврохолд”

Войската купува 33 000 чифта кубинки

Правят алтернатива на шахматната федерация

По сметка на офшорната фирма българската държавата е превеждавала и пари за наем на оборудване, с което всъщност ЕШС не разполага, разкри Георгиус Макропулос (вторият от ляво на дясно), вицепрезидент на ФИДЕ

Шахматът тръгна по пътя на стрелбата. Нова организация е на път да смени родната федерация, която е с отнет лиценз от държавата и е със спрени права от Международната централа заради злоупотреби. „На базата на събраните документи задълженията са над 1 милион евро“, обяви спортният министър Красен Кралев.

Според държавата и международните структури, Силвио Данаилов като председател на Европейския шахматен съюз (EШС) и на родната федерация (БФШ) е отклонявал пари по сметка в офшорна фирма в Словения. Тя е носила името на ЕШС, но всъщност парите не са достигали до европейската централа. Там са били превеждани средства за организация на на 3 турнири у нас през 2014-а, държавата също е плащала и лиценза към ЕШС, както и за състезания, които не са под шапката на ЕСШ.

Разпоредих проверка и за предишните 3 години – от 2011-а до 2013-а, защото мащабът на злоупотребите придобива застрашителни размери – допълни Кралев. – Ще поискам от главния прокурор да съдейства тази сметка да бъде разсекретена, за да видим откъде още са влизали пари.“

Министърът се срещна с вицепрезидента на Международната централа (ФИДЕ) Георгиус Макропулос и с шефа на ЕШС Зураб Азмайпарашвили, за да обменят информация и документи, както и да намерят решение от заплетения казус.

Двете страни се обединиха около мнението, че единствен вариант е създаване на нова организация, тъй като доверието в настоящата е загубено.

Но няма да спрем да си търсим парите, под отговорност ще бъдат подведени всички членове на Управителния съвет, не само Данаилов“, уточни Кралев.

Преди 4 г. имаше подобен казус със стрелбата. Заради задължение федерацията се раздели с лиценза си и бе основан съюз.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.