Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Правят въжен парк и ремонтират читалище в община Симитли по проекти с Македония

Въжен парк, ремонт на читалище са само част от дейностите, които ще бъдат направени по три трансгранични проекта с Македония в община Симитли.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на община Пехчево, Р Македония- Драган Тренчовски подписаха споразумение за нов трансграничен проект. Между кметовете се проведе работна среща в град Пехчево, на която присъстваха председателят на общински съвет Симитли- Владимир Христов и проектанти на проекта.

Темата на срещата беше дейностите, които се провеждат в момента, както и планът за прилагане на проекта „Опазване на околната среда от природни бедствия и подобряване на мястото за живеене“, както и за останалите дейности, които изцяло ще реализират проекта от двете страни на границата, в община Пехчево и в община Симитли.

Кметовете съвместно подписаха споразумение за партньорство за проект, „Опазване на околната среда от природни бедствия и подобряване на мястото за живеене“, които съвместно ще кандидатстват в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония. Дейностите, които община Симитли ще извърши в този проект са подобряване на начина на живот в село Крупник, както и изграждане канал на дере в селото.

Въжен парк ще бъде направен в градския парк в град Симитли по друг проект. Община Симитли и община Зрновци, Р Македония ще работят съвместно по проект“ Развитие на туризма, чрез алтернативни форми на туризъм – изграждане на въжена линия за екстремен спорт“.

Читалището в село Брежани също ще бъде ремонтирано и реконструирано по трансграничен проект. Община Симитли съвместно с община Щип, Р Македония ще облагородят читалище в България и училище в Македония. Проектът е с име „ Развитие на туризма, чрез насърчаване културата и туризма в региона“. Облагородяване и ремонтиране на читалището очаква жителите на Брежани, благодарение на усилията и желанието на общинското ръководство в посока развитие на общината чрез проекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.