Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Тръмп: Няма риск икономиката в САЩ да изпадне в рецесия

Правят интерактивна карта на бизнеса в България аснемат с 360-градусова панорама сградите и продуктите на компаниите

Интерактивна карта на бизнеса в България ще правят съвместно Българската търговско промишлена палата и фондация „Интерактивна България“. Идеята е по този начин бизнесът да стане по-конкурентноспособен и откриваем от партньори в интернет и в частност в социалните мрежи, обясниха инициаторите на проекта. На самата карта ще се показват 360-градусови панорами на офисите и производствените площи на компаниите, както и на отделни продукти. Освен това ще бъдат включени статистически и финансови данни за фирмите. По този начин на едно място ще може да бъде събрана достоверна информация за родния бизнес, категоричен бе председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Според проучване на организацията българските компании са склонни да платят до 500 лева за подобен тип промоция на своя бизнеса, като 60 на сто от фирмите са заявили, че са готови да отделят средства за реклама. Подобни 3650-градусови видеопанорами са изключително важни, защото са гаранция за достоверност и неизкривяване на информацията, подчерта Симеонов. И даде пример, че ако подобни технология се ползваше на дербите Левски-ЦСКА щяха да се спестят много средства, за да се открие извършителя на нападението срещу полицайката, тъй като той щеше да е запечатан на камера. Самото включване в интерактивната карта ще е безплатно за бизнеса. Те ще плащат единствено за техническата част като видеозаснемане. На най-малките компании това ще струва между 100 и 300 лева. На по-късен етап фирмите ще могат и сами да изготвят и качват тези данни безплатно.

От фондация „Интерактивна България“ обявиха и нова инициатива към кампанията „Сподели България“, която развиват от 2015 г. насам. Във фейсбук страницата всеки ще може да предложи за 360-градусово заснемане интересни забележителности у нас. Идеята е да се прибавят нови 24 обекта към вече заснетите от фондацията над 1000 културни, археологически и природни атракции у нас. Кои ще са новите 24 ще стане ясно чрез гласуване в социалните мрежи, но идеи ще може да предложи всеки.

Фондацията показа и проект за интерактивно образование и как заснетите видеопанорами на родните атракции могат да помогнат при обучението в училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.