Правят комисия за новата зала на депутатите

Марешки пак поиска сградата на СДС

Комисия от всички парламентарни партии ще направи проверка докъде е стигнало строителството на новата заседателна зала на депутатите. Това реши на днешното си заседание председателския съвет на Народното събрание.

Новият шеф на парламента Цвета Караянчева настояла да има пълна яснота докъде е докаран градежът. Тя получила уверения от фирмата, спечелила търга, че независимо от дългия ремонт на булевард “Дондуков” заседателната зала в бившия партиен дом ще е готова в срок. Това означава до края на август 2018 г. Очаква се депутатите да започнат есенната сесия в новата зала.

На председателския съвет шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поставил въпроса дали ВиК мрежата и електроинсталациите, които са много стари ще издържат. Попитал и дали няма да стане така, че депутатите да влязат в Партийния дом и да започнат нескончаеми ремонти по инфраструктурата на сградата.

До края на януари комисията ще трябва да установи дали не е по-добре да бъдат обявени и обществени поръчки за подмяна на ел.инсталациите и водопроводите. Ако това се случи преместването на заседанията ще се забави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България