Правят кът за Васил Левски в музея „Квадрат 500“

Днес бе проведено второто заседание на Националния инициативен комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, съобщиха от министерството на културата.

Заседанието бе ръководено от председателя на Комитета – министъра на културата в служебното правителство Рашко Младенов. Той поздрави всички и изрази вярата си, че с обединени усилия можем достойно да отбележим годишнината на този велик българин. Министър Младенов представи и част от идеите на Министерството на културата, свързани с изграждането на специален кът за Васил Левски в сградата на „Квадрат 500“, провеждане на целеви сесии от Националния филмов център и др.

Доц. д-р Венцислав Велев, председател на Организационния комитет, информира присъстващите за свършеното до момента от страна на Министерството на културата. Комитетът бе запознат и с инициативите, които ще получат централно финансиране със средства, предвидени от държавния бюджет.

В Националния комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски участват министри, кметове, академици, професори, интелектуалци, духoвни лица,  общественици, ръководители на медии, висши военни, представители на различни етнически групи.

Патрон на националните чествания е президентът на Република България  Румен Радев. 

През цялата 2017 г., която е обявена за Година на Левски, са набелязани редица инициативи и прояви из цялата страна и в чужбина, посветени на делото и подвига на Апостола на свободата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България