Правят многоетажни паркинги за 25 лв.

Таксата за служебен абонамент за паркиране в “Синя зона” в Бургас да бъде увеличена от 200 лв. на 250 лв.

В Бургас въвеждат такса за реклама

Многоетажни надземи паркинги ще бъдат изградени в жилищните комплекси в Бургас (извън централна градска част), като те ще бъдат достъпни за ползване от живущите и гостите в кварталите. Гаражите ще бъдат от олекотени конструкции, а изграждането им е заложено в капиталовата програма за 2020 г. на Община Бургас. Цена за едномесечен абонамент да бъде 25 лв., предвиждат промени в Наредбата за местните такси за услуги в Бургас, които са пуснати за обществено обсъждане. Гостите в кварталите ще могат да паркират безплатно до 2 часа. От третия до осмия час таксата за паркинг ще бъде 2 лв., а за 24 часа - 5 лв.

Да бъдат премахнати таксите за детска градина за деца от уязвими социални групи, предвижда още проектът. За сметка на това обаче ще нараснат наемите за ползване на общински жилища. Наемът на жилищата в I-ва зона на Бургас: Централна градска част, к/с “Възраждане”, к/с “Братя Миладинови” и к/с “Лазур” сега е 1,65 лв./кв. м. на месец без ДДС. Идеята е наемът да нарасне с 0,25 лв./кв. м. Наемът за втора, трета, четвърта и пета зона ще нарасне с 0,20 лв./кв. м.

В Бургас ще бъде въведена и изцяло нова такса за реклама върху строителни обекти като например върху предпазната мрежа, която задължително се поставя върху обектите. За реклама до 50 кв. м. таксата ще бъде 5 лв. на кв. м. на месец. А с нарастването на рекламата таксата за кв. м. ще намалява. Строителните предприемачи ще трябва да плащат и такса за временно ползване на тротоари, улици и свободни площи.

Коментари

Задължително поле