Правят първа копка на „Пивоварница Каменица” в Пловдив

Първа копка на уникалния по рода си проект „Пивоварница Каменица” ще бъде направена на 19 септември (вторник) на мястото на старата Бирена фабрика на булевард „Източен” в Пловдив, където през далечната 1881 г. бяха поставени основите на пивоварството в България.

136 години по-късно там ще бъде изграден нов мултифункционален комплекс, който ще се простира върху площ от 3,5 дка и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития.

Изграждането на „Пивоварница Каменица” се очаква да бъде завършено през 2018 г., а реализирането на проекта ще открие 50 нови работни места. „Чрез него искаме да създадем място, което ще пази духа на първата бира на България и ще даде възможност на хората да се връщат назад във времето, да се потапят в изключителната й история и традиции и да се забавляват”, твърдят от ръководството на „Каменица” АД, откъдето уточняват, че общата стойност на инвестицията ще е за близо 2 милиона евро.

Първата копка на комплекса „Пивоварница Каменица” ще бъде направена от генералния директор на компанията Димо Димов и от Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси“ за България и Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България