Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

С какви документи фирмите кандидатстват за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

61 лекари починаха от COVID-19 в Италия

Правителството прие постановление за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на работниците

Принц Чарлз се е излекувал от коронавируса

Великотърновска област разполага с 495 болнични легла за заразени с COVID-19 За по-леките случаи са осигурени 471 легла, а в интензивните отделения-24

СГС е запорирал яхта и акции на Иво Прокопиев Подсъдимият издател е обжалвал решението пред Апелативен съд-София

В гетото в кв. „Захарна фабрика“ няма опасно събиране на много хора (СНИМКИ)

1,5 милиарда лева за мярката 60:40. Ето кои сектори обхваща Кандидатстването започва от утре в Агенцията по заетостта

Разследват лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов за всяване на смут и безпокойство в условията на извънредното положение

Правят транспортна схема за по-добра организация на движението в Търговище

Изработване на  схема за организацията на движението в града възложи Община Търговище, за да отпуши автомобилния трафика, който създава все повече проблеми особено в пиковите часове.

До момента не е имало правена цялостна комуникационно-транспортната мрежа и генерален план за организация на движението. Изготвяни са само за отделни части от града, което с времето наслага проблеми с организацията и безопасността. Непрекъснато увеличаващият се брой превозни средства натоварва движението и води до образуване на задръствания, проблеми с паркирането и спазване на изискванията за безопасност и на пешеходци, и на автомобилисти.

Една от целите на пътната схема, която трябва да се направи, е да подобри разпределението на транспортните и пешеходните потоци по вид, място и време. Тя ще включва предложения за подобряване на пропускателната способност  на натоварените кръстовища, реконструкции на съществуващи и изграждане на нови връзки и чрез определяне на режим за движение по еднопосочни улици. Ще предложи осигуряване на допълнителни места за паркиране и намаляване на конфликтните зони. Ще се даде възможност за обособяване на велосипедни алеи по улиците, където това е възможно. Очаква се това да доведе и до  подобряване на екологичните показатели като шум, вибрации и отработени газове.

Проектът за транспортна схема ще бъде представен пред обществеността, за да се даде възможност за запознаване на гражданите и да се направят предложения за по-добра организация на движението, които да бъдат включени в окончателния вариант.

Очаква се новият план да бъде готов до края на годината. Преди приемането той ще бъде обсъден и с компетентните институции по различните направления на действие, като Областната дирекция на МВР, Областно пътно управление и други.  План – схемата за организация на движението в Търговище ще бъде внесена за разглеждане и утвърждаване в Общинския съвет, съобщиха от местната администрация.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.