Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Правят трети коледен концерт в Сливен, билетите свършват за 10 минути

Общината организира трети поред коледен концерт в Сливен заради огромния интерес – съобщи зам.-кметът Пепа Чиликова.  Първоначално в празничната програма бе предвиден един концерт, на 21 декември, с участието на  симфоничния оркестър, смесения хор „Добри Чинтулов” и Ансамбъла за народни песни и танци.

Безплатните покани за желаещите граждани били разграбени само за ден. По тази причина от администрацията решили да повторят събитието на 22 декември. Този път билетите се изчерпали буквално за 10 минути – каза Чиликова. Затова ще има и трето издание, но 28 декември, но само с участието на ансамбъла.

Причина  за незапомнения наплив на публиката е, че коледният концерт на общината  ще се състои в изцяло ремонтираната зала „Сливен”. Това  ще е първото събитие, за което емблематичната за града зала ще отвори врати.  Тя е била построена  през 70-те години на миналия век, стените й са били с медно покритие инцер според експертите, е била с най-добрата акустика сред сродните зали в цяла Югоизточна България.

На сцената й са гостували национални и световни звезди. В годините на демокрация  вратите й бяха затворени, имуществото й се скапа от разрухата на времето, част от имота за кратко бе отдаван под наем. Основният й ремонт на стойност 3 млн.лева започна в предходния мандат при управлението на кмета Кольо Милев /БСП/.  Той бе временно спрян, тъй като бяха платени само половината пари. Сегашният кмет Стефан Радев /ГЕРБ/ успя да я довърши, като осигури дофинансирането с част от средствата по новия облигационен заем на общината.

Залата е с 345 места, с всички модерни удобства.  Строителните дейности извърши консорциум с участието на сливенските фирми „Билдинг” и „Монолит”. Собственикът на „Билдинг” увери, че е запазена отличната акустика и тя остава сред най-добрите в страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете