Правят трети коледен концерт в Сливен, билетите свършват за 10 минути

зала Сливен

Общината организира трети поред коледен концерт в Сливен заради огромния интерес – съобщи зам.-кметът Пепа Чиликова.  Първоначално в празничната програма бе предвиден един концерт, на 21 декември, с участието на  симфоничния оркестър, смесения хор „Добри Чинтулов” и Ансамбъла за народни песни и танци.

Безплатните покани за желаещите граждани били разграбени само за ден. По тази причина от администрацията решили да повторят събитието на 22 декември. Този път билетите се изчерпали буквално за 10 минути – каза Чиликова. Затова ще има и трето издание, но 28 декември, но само с участието на ансамбъла.

Причина  за незапомнения наплив на публиката е, че коледният концерт на общината  ще се състои в изцяло ремонтираната зала „Сливен”. Това  ще е първото събитие, за което емблематичната за града зала ще отвори врати.  Тя е била построена  през 70-те години на миналия век, стените й са били с медно покритие инцер според експертите, е била с най-добрата акустика сред сродните зали в цяла Югоизточна България.

На сцената й са гостували национални и световни звезди. В годините на демокрация  вратите й бяха затворени, имуществото й се скапа от разрухата на времето, част от имота за кратко бе отдаван под наем. Основният й ремонт на стойност 3 млн.лева започна в предходния мандат при управлението на кмета Кольо Милев /БСП/.  Той бе временно спрян, тъй като бяха платени само половината пари. Сегашният кмет Стефан Радев /ГЕРБ/ успя да я довърши, като осигури дофинансирането с част от средствата по новия облигационен заем на общината.

Залата е с 345 места, с всички модерни удобства.  Строителните дейности извърши консорциум с участието на сливенските фирми „Билдинг” и „Монолит”. Собственикът на „Билдинг” увери, че е запазена отличната акустика и тя остава сред най-добрите в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България