"Празник в музея" събира децата на Асеновград за посрещане на 1 март

Цикъл от събития под надслов "Празник в музея" е темата на образователната програма, подготвена специално за децата Асеновград по случай Първи март и посрещането на Баба Марта.

Инициативата е на местния Исторически музей и включва активното участие на малчуганите от Дневния център за деца с увреждания в града под Асеновата крепост. По този повод в Етнографската къща днес се провежда работилница за мартеници "Пижо и Пенда" с участието на гостуващата Мини арт школа и водещ Соня Ботева, питомците на Дневния център за деца с увреждания (ДЦДУ) и първокласниците от ОУ "Петко Каравелов".

В доброволческата инициатива се включиха и представители на Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград. Изработените мартеници и сувенири с пролетни мотиви и послания ще бъдат изложени на благотворителен мартенски базар "Пижо и Пенда" в подкрепа на малчуганите от ДЦДУ, който ще бъде открит на 21 февруари (вторник) от 11 часа в сградата на Историческия музей. Базарът ще продължи и през останалите дни до Първи март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони