ВиК-Сливен въвежда модерни системи за управление

15 000 посещения през първия час на сайта за електронните винетки

С повече камери ще следят столични гробища Разширяват Централните софийски гробища

Калоян Паргов: Бюджетът на Фандъкова за 2019 е безцелен и безидеен

ЕС изпраща в Украйна мисия в помощ за региона на Азовско море

Децата от забавачниците изнесоха концерт за Коледа

Енергийният министър Петкова: Готова съм да понеса политическа отговорност заради глобата за БЕХ

Марк Жирардели е собственикът на Юлен АД Легендарният скиор се срещна с трима министри за развитието на ски зона "Банско"

Зам.-кметът Тодор Чобанов: Рекламират София със сайт на китайски език

Извършителят на грабежи в Сливен бе задържан под стража

Откриха новия граничен пункт с Румъния – Крушари-Добромир (СНИМКИ) Граничният контрол се осъществява на едно спиране

Дрехите втора употреба са отпадъци, гледат ги под лупа

Повишават заплатите на общинските служители в социалната сфера

Песков: Обединение между Русия и Беларус не е на дневен ред

Официално: „Локо“ (София) си върна Додич

Празник за децата – пикник край реката организира общинска фондация Пловдив чества на 5 септември 3 години от избирането си за Европейска столица на културата през 2019-а

Празник за децата – пикник край реката, организира общинска фондация „Пловдив 2019” този уикенд и на 5 септември, когато под тепетата ще се чества третата годишнина от избирането на древния град за Европейска столица на културата през 2019 г. Инициативите започват още през уикенда на 2 и 3 септември, когато деца, семейства и доброволци ще се включат от 10 до 15 часа в акция по облагородяване и почистване на крайречното пространство и зелените площи между улица „Победа” и пешеходния мост от северната страна на Марица. Река Марица заедно с остров Адата е един от водещите проекти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Проектът цели със средствата на изкуството и културата да се постигне пълноценно завръщане на реката в градското ежедневие и преоткриването й като приятно място за спорт, отдих и забавление. По време на почистването в събота и неделя експерти от Природонаучния музей в Пловдив ще разкажат защо река Марица е толкова специална за градското биоразнообразие, а от Българското дружество за защита на птиците и доброволци ще монтират къщички за птиците, а освен това ще бъдат засадени нови растения и билки, за да стане пространството около реката още по-зелено.

На 5 септември от 17 до 22 часа пък ще има празничен пикник на алеята на бул. „Марица Север”, съпътстван от игри, творчески ателиета, еко работилници, хвърчила, сладолед, захарен памук, музика и прожекции на филми на открито.

Програмата за 5 септември предвижда и пробег на една от най-дългите пешеходни улици в Европа със старт от Военния клуб на площад „Централен” и финал на Пешеходния мост.

Специална велокарта, подготвена по проект на „Пловдив 2019“, ще води всички желаещи да се включат във веломаратон през най-важните точки от програмата на Европейската столица на културата и ще указва как да ползват зеления маршрут с велосипед, за да се присъединят към празничния пикник.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.