Празник събира социални предприятия в Монтана

Фестивал на социалното предприемачество ще се проведе в събота в Монтана. Целта на инициативата е да даде гласност на каузите на социалните предприятия в Северозапада и да подкрепи тяхната дейност.

В центъра на областния град ще бъде открит базар на социалните предприятия "Малкото е Много", на който ще бъдат изложени сувенири, бижута и земеделски продукти, а граждани, гости и деца ще имат възможност сами да се включат в изработката на красиви вещи. Официални гости на фестивала ще бъдат министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България и кметът на Монтана Златко Живков.

"Датата на фестивала не е случайна - 6 април е Международният ден на спорта за развитие и мир, който ще отбележим с най-разнообразни и забавни спортни активности и специален "Предприемачески маратон – Бягай с кауза", в подкрепа на социалните предприятия. Ще има и много песни, танци и духова музика", каза един от организаторите на феста Милен Гечовски от сдружение "Закрилници".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони