Празник събра децата на Видин пред катедралата „Св. вмчк Димитър Солунски“ /СНИМКИ/

От малки да помнят и подражават на своите отци и народни будители

В навечерието на  Денят на светите братя Кирил и Методий, когато почитаме тяхното дело, пред катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във  Видин, се проведе детско тържество. Събитието е и по повод отбелязването на паметта на Видинския митрополит Кирил, който на 21 май блажено се е упокоил, и който е основател, за официалното почитане на празника на светите братя във Видин, съобщават от Видинската света митрополия.

Празникът, който събра децата от всички детските градини на Видин, бе организиран от Видинска света митрополия и Сдружение „Активно общество“, с подкрепата на Община Видин.

Преди празничната програма, с поздрав и приветствие към директори, учители, родители и децата, се обърна Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. Той благодари на представителите на детските градини, за това, че се отзоваха на празника и изтъквайки заслугите на светите братя пред децата, ги подтикна да имат силна вяра, надежда и любов. Да бъдат добри християни и достойни чеда на Майка България.

След  концерта, който изнесоха малчуганите, огранизаторите ги нагостиха с торта, бонбони и сокчета.

Имаше подготвено и специално място, където всяко дете можеше да изяви своя талант в рисуването.

Идеята за празника е, той да се превърне в традиционен и всяка година на този ден, да събира всички деца на Видин  пред катедралата "Свети Димитър", за да бъдат близо до храма, Църквата, духовния живот и да помнят и подражават на своите отци и народни будители.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование