Празнуваме с реликви от Руско-турската война

На 40 декара площ в НВИМ са представени образци от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

В Деня на Освобождението в Националния военноисторически музей

Над 270 образци от артилерийско въоръжение

Достъпът до експозициите е при спазване на противоепидемичните мерки

Реликви от Руско-турската война - представители на полевата и обсадната артилерия, ще бъдат изложени утре за всички гости на Националния военноисторически музей (НВИМ). В Деня на Освобождението посетителите ще могат да разгледат атрактивни експонати, сред които са 10,67-мм картечница “Гатлинг”, М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие “Круп”, М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други.

От НВИМ съобщиха, че по препоръка на здравните власти на 3 март ще работи само външната експозиция на музея от 10 до 17 часа с обичайната си входна такса. Достъпът до експозициите на НВИМ се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, в това число отстояние между посетителите и носене на предпазни маски в закритите пространства.

На националния празник в парковата среда, на 40 декара площ е външната експозиция на музея, в която са представени още над 270 образци от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

Специално подготвени аудио станции ще запознават посетителите с любопитни факти от историята на реликвите - символи на стремежа на българския народ към свобода и независимост. Любителите на историята ще имат възможност да гледат филми, посветени на пътя към извоюване свободата на България.

Филиалите на НВИМ - Парк-музей “Владислав Варненчик” и Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово също ще работят с обичайното си работно време и входни такси.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони