"Практикер" започна нов търговски център в Шумен

Снимка: Цветелина Георгиева

Изграждане на нов търговски център в Шумен стартира във вторник на площ от над 3 000 кв.м. Първа копка направиха кметът на града Любомир Христов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, след тържествен водосвет. Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. В новия търговски център ще бъдат разположени магазин за дамскa, мъжка и детска мода LC Waikiki, магазин за спортни облекла и екипировка Sport Vision и дрогерия DM. Той ще бъде непосредствено до хипермаркет „Практикер“ – Шумен на бул. „Симеон Велики“37. Мястото е удобно и комуникативно, обособява се голяма търговска зона с разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време.

Снимки: Цветелина Георгиева

Очаква се новият търговски център да посрещне първи клиенти още през есента. Предвиден е безплатен паркинг за посетителите, свързан с този на хипермаркет „Практикер“. Главен изпълнител на проекта е Автострой ООД.

Пред журналисти след церемонията Белчев обясни, че известните вериги ще бъдат наематели на центъра и е много важно, че "те се довериха на нашия опит като локация, като качество на сградите". По думите му центърът ще бъде с изключително надеждна конструкция, перфектно топлоизолиран и климатизиран.

Това е първия етап, но ще има и втори с още три магазина на едноетажно ниво, каза Белчев. Той благодари на кметското ръководство, че никога не е забавяло проектите на веригата в града. Кметът Христов от своя страна подчерта, че това е втора инвестиция на "Практире" за две години. "Искам да благодаря за това, което направихте в тази част на Шумен. Може би шуменци си спомнят, че тук беше второто сметище на града, сега вижте в какъв вид е. Вярвам в търговския нюх на г-н Белчев за това, че Шумен се развива и върви по прав път", каза градоначалникът при старта на градежа.

Коментари

Задължително поле