Пращаме 52-ма на младежки олимпийски фестивал в Баку

България ще участва с 52 спортисти на младежкия олимпийски летен фестивал в Баку. Състезанията започват в неделя и са до 27 юли (събота), а страната ни ще бъде представена в 7 вида спорт – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване, тенис, борба и волейбол (момичета и момчета). Със спортистите пътуват 15 треньори и 5 рефери.

Младите надежди бяха изпратени от председателя на БОК Стефка Костадинова, която им предаде пожелания за успех от премиера Бойко Борисов.

„Помнете, че с нищо не отстъпвате на останалите, излизате като равен с равен – каза им световната рекордьорка в скока на височина. - Отивате и побеждавате, скачате 210 см и грабвате отличията. Това за вас е една малка олимпиада. Изживейте стартовете и срещите с връстниците си и носете с гордост българския герб. Стискаме ви палци и ви чакаме така усмихнати, щастливи и след седмица при пристигането.“

Спортистите получиха и лъвчета за здраве, успех и късмет от Fibank, генерален спонсор на комитета. Голямата надежда за медал е Валентин Андреев, който спечели бронз в хвърлянето на чук на предишното издание на форума в Дьор (Унгария).

Коментари

Задължително поле