Пращат в лудница касапина от ул. “Владайска”

Шизофреникът ще лежи 30 дни за изследвания в клиниката към затвора в Ловеч

Болният от параноидна шизофрения Владимир Пенев (34 г.) да бъде пратен за 30 дни в психиатрията в затвора в Ловеч. Там да му бъдат направени изследвания, които да установят дали разбира какви деяния е извършил. Това разпореди днес съдия Мариян Марков от Софийския градски съд.

Пенев се прочу в медиите с прякора Касапина от ул. “Владайска”. На 21 октомври той позвъни на вратата на своя връстник Благой Ангелов, нападна го и го наръга 3 пъти с нож в гърдите. Тогава се оказа, че Пенев, който има българско и белгийско гражданство, е освидетелстван като шизофреник и у нас, и в чужбина. Мъжът живее в Банкя, оставен на грижите на своя баща, но непрекъснато се въртял в района около Руски паметник. Според болните му фантазии на улица “Владайска” живеят неколцина младежи, които от няколко години крият от него момиче на име Михаела.

Пенев бе пуснат от ареста в началото на тази седмица.

В сряда той отново позвънил на вратата на Благой, който все още се възстановява от тежките рани. После ударил с юмрук друг свой връстник Иво Папазов. Веднага щом хората от махалата се обадили в Шесто РПУ, че касапинът Пенев отново се явил, пристигнали патрули, но не могли да го заловят. Часове по-късно го заловили в Банкя.

Вчера Пенев отрече да е ходил около Руски паметник. Пред съда вещото лице - психиатърът Ани Петрова, разказа, че го познава от 2012 г. Според лекарката той ставал агресивен, ако никой не се грижи за него. Извън болничните заведения състоянието му се изостряло, защото спирал да си пие хапчетата. Д-р Петрова препоръча шизофреникът да бъде пратен в психиатрията към затвора в Ловеч, където агресивните болни са затворени и има сериозна охрана.

Съдия Марков прие тезата на вещото лице, че Пенев е обществено опасен и трябва да е в Ловеч, въпреки че в последната си дума шизофреникът помоли да бъде пратен в някоя от софийските клиники. Вчерашното решение на СГС не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право