Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Пращат в лудница касапина от ул. “Владайска”

Владимир Пенев ще бъде пратен за месец в лудницата в Ловеч.

Шизофреникът ще лежи 30 дни за изследвания в клиниката към затвора в Ловеч
Болният от параноидна шизофрения Владимир Пенев (34 г.) да бъде пратен за 30 дни в психиатрията в затвора в Ловеч. Там да му бъдат направени изследвания, които да установят дали разбира какви деяния е извършил. Това разпореди днес съдия Мариян Марков от Софийския градски съд.

Пенев се прочу в медиите с прякора Касапина от ул. “Владайска”. На 21 октомври той позвъни на вратата на своя връстник Благой Ангелов, нападна го и го наръга 3 пъти с нож в гърдите. Тогава се оказа, че Пенев, който има българско и белгийско гражданство, е освидетелстван като шизофреник и у нас, и в чужбина. Мъжът живее в Банкя, оставен на грижите на своя баща, но непрекъснато се въртял в района около Руски паметник. Според болните му фантазии на улица “Владайска” живеят неколцина младежи, които от няколко години крият от него момиче на име Михаела.
Пенев бе пуснат от ареста в началото на тази седмица.

В сряда той отново позвънил на вратата на Благой, който все още се възстановява от тежките рани. После ударил с юмрук друг свой връстник Иво Папазов. Веднага щом хората от махалата се обадили в Шесто РПУ, че касапинът Пенев отново се явил, пристигнали патрули, но не могли да го заловят. Часове по-късно го заловили в Банкя.

Вчера Пенев отрече да е ходил около Руски паметник. Пред съда вещото лице – психиатърът Ани Петрова, разказа, че го познава от 2012 г. Според лекарката той ставал агресивен, ако никой не се грижи за него. Извън болничните заведения състоянието му се изостряло, защото спирал да си пие хапчетата. Д-р Петрова препоръча шизофреникът да бъде пратен в психиатрията към затвора в Ловеч, където агресивните болни са затворени и има сериозна охрана.

Съдия Марков прие тезата на вещото лице, че Пенев е обществено опасен и трябва да е в Ловеч, въпреки че в последната си дума шизофреникът помоли да бъде пратен в някоя от софийските клиники. Вчерашното решение на СГС не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ся разбирам, че България е станала лудница където пращат изперкалите евроатлантици…

    1. Много бих искал да видя този как проявява близост и любов и нежност и проява на Твърди ( от негова страна ) аргументи и меки леко намирисвищащи от теб Поемащи оправдания да не навлиза така мощно ( лудо ) в личното ти ( кафяво ) пространство.
      С две думи да те ебът лудите – пумяр мръсен
      много те търся и то не само ние ами и разбрах че и други хора те търсят. Ще носиш ти отговорност – безусловно. Капут скапан

Отговорете