Пребитата докторка заради плацента: В медицината няма място за насилие

Очаквам съдебните органи да си свършат работата, заяви д-р Албена Гагова

Пострадалата преди дни д-р Албена Гагова коментира пред БТВ, че в медицината няма място за насилие. Акушер-гинеколожка от болница „Шейново” беше пребита на работното си място от баща, който настоявал да получи плацентата на новороденото си бебе.

"Агресията идва от болното ни общество, всичко се корени във възпитанието и първите седем години на човек", заяви още докторката.

"Въздухът е прекрасен, върнах си нормалните човешки възможности, но за всяко нещо трябва време. Искам да си върна живота обратно. Благодаря на всички доктори от болница "Царица Йоана", разказа д-р Гагова.

Тя заяви, че никога преди това не е виждала нападателя си Владимир Стоянов. "Този човек го виждам за първи път. Не знам каква е тази маниакална привързаност към тази плацента. Нямам обяснение на нещата. Обясних му, че законите ни не позволяват взимането на плацента за лично ползване, но не взе думите ми на сериозно. Не знам за какво точно му трябва."

Попитана дали иска да каже нещо на насилника си: "Нищо не искам да му казвам", заяви д-р Гагова.

Очаква ли справедлив процес по делото, докторката, заяви "очаквам всеки да си свърши работата нищо повече. Предпочитам съдебните органи да си свършат работата, моят личен инцидент аз ще го преживея", завърши нападнатата лекарка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве