Пребиха старица за спестени 350 лева от пенсия

96-годишна жена била жестоко пребита и ограбена в село Бяла река. Престъплението било извършено на 7 септември, но стана известно едва днес, когато криминалисти от Павликени и специалисти от Института по психология към МВР разкриха грабителите.

Те проникнали незабелязано в жилището на беззащитната жена, вързали й ръцете и краката, запушили устата й и задигнали 350 лв., които тя била скътала от пенсията си. Веднага след това напуснали къщата.

В хода на проведените оперативно издирвателни и следствени действия е установено, че извършителите са 21-годишният А. А. от с. Вишовград и 22-годишният М. С. от Бяла река, съобщиха от вътрешното министерство. Те били неизвестни с предишни криминални прояви на полицията.

След доклада до прокуратурата двамата престъпници са привлечени в качеството на обвиняеми и е им наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по изясняване на случая продължава, казаха разследващите.

Втори грабеж, само че инсцениран, разкриха за два дни служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш, съобщиха още от търновската областна дирекция. В 23 ч във вторник блюстителите на реда получили сигнал от 61-годишен мъж от с. Раданово. Той обяснил, че в едно заведение в селото трима души, от които две млади момчета, чрез използване на сила са му отнели 70 лева. Служителите на МВР не се усъмнили във верността на твърдението, тъй като апашките атаки на стари хора в страната са ежедневие.

Но от проведените действия по разследването по-късно било установено, че тъжителят е дал неверни показания и е инсценирал заявеното от него деяние, съобщиха вчера полицейските говорители. В заведението внуците на брат му се пошегували с него, а той преувеличил случилото се, защото бил ядосан. После се разкаял, че не обмислил докъде могат да стигнат последствията от лъжливия сигнал. Случаят е докладван в прокуратурата. Старецът вероятно ще понесе наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право