Превантивни мерки заради новия сняг в Шуменско

Институциите и пътнопочистващите фирми в Шуменско са в готовност за работа при усложняване на обстановката. На работна среща при областния управител Донка Иванова във вторник са предприети превантивни мерки, заради очакваното влошаване на времето. За болните на хемодиализа от отдалечените села са осигурени 19 легла в лечебни заведения в Шумен. Създадена е организация за уведомяване и извозване на хората.

Директорът на Областно пътно управление Димитър Ковачев апелира гражданите да се съобразяват с пътните знаци и указания и с оглед тяхната безопасност при затворени пътища да не предприемат рискови действия.

Проведени са разговори с дистрибуторите на хляб и с големите търговски вериги. Те са предупредени за очакваното влошаване на времето с цел да бъдат направени заявки за достатъчни количества хляб и стоки от първа необходимост.

Областният щаб за защита на населението при бедствия призовава гражданите, на които им предстои пътуване, да тръгват само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони