Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Превантивни мерки срещу африканска чума по свинете в Гърция

След разрастване на проблема с африканската чума по свинете в България, Министърът на Околната среда и Енергетиката в Гърция Костис Хадзидакис подписа решение за вземане на предпазни мерки за отблъскване на африканската чума в Гърция.

Предвижда се сътрудничество между горските и ветеринарни служби за оценяване на опасността от пренасяне на вируса в страната и последствията за развитието на животновъдното производство.
С решението бяха определени следните неща:

– Съставяне на екипи за преследване на нечистокръвните и диви свине, според горското законодателство (пар. 2а. на член 259 на Законовата Наредба 87/69 (ДВ 7).

– Увеличават се мерките в райони с висока опасност като Македония-Тракия и Епир – Западна Македония, както и в другите децентрализирани управления, където опасността е по-малка, но съществуват проблеми в селскостопанското производство поради свръхпопулацията на дивите прасета.

– Регулират се въпроси за планиране и координиране на дейности свързани с оформяне на групи от ловци. Подробностите ще се определят от горските служби в сътрудничество с научни сътрудници и ловните организации след научна и техническа аргументация.

– Определят се общи условия за регулиране на популациите, изключително чрез лов в низини, полупланински, селскостопански райони от специализирани екипи от опитни ловци.

– Разрешава се покупко-продажбата на уловените нечистокръвни и неотглеждани прасета, както и на диви свине, като се дава възможността за безплатно предоставяне до 20% от теглото на месото, след съответни ветеринарни контролни изследвания, в обществени магазини и заведения на района.

– Горските служби ще държат пълен архив за групите, които ще бъдат съставени във връзка с акциите, броя на уловените прасета и предоставените количества от теглото в района не техните действия. Също така ще бъдат описани животновъдните ферми на всеки район, както и на взетите мерки свързани с преследването в същия район.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.