Маурицио Сари е най-суеверният треньор

На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Превенцията на престъплението „Трафик на хора” дискутират на регионален форум в Пловдив

Регионален дискусионен форум на тема „Превенция на престъплението „трафик на хора“ в контекста на борбата с домашното насилие“ ще се проведе днес в Градския дом на културата „Борис Христов” в Пловдив.

Община Пловдив е домакин на събитието, което е организирано съвместно с местната комисия за борба с трафика в Община Пазарджик и с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора. Дискусионният форум ще бъде открит от заместник-кмета на Пловдив с ресор „Обществен ред“ Георги Маринов, а в дискусията на регионално ниво ще вземат участие около 40 представители на институции – полицаи, прокурори, съдии, адвокати, млади научни работници, социални работници и услуги, психолози, секретарите на девет от местните комисии за борба с трафика на хора в страната, неправителствения сектор и др.

Всеки един от тях ще им възможността да представи своята гледна точка и професионален опит при работа по случаи на трафик на хора и същевременно с това анализира проблема с домашното насилие като своеобразен вид предпоставка за попадането в подобна ситуация. Целта на инициатива е да стимулира местните общности към изграждане на многопластова и интердисциплинарна превенция в борбата с робството на 21-ви век.

По-интересните доклади и теми, които ще бъдат представени по време на форума, са: „Сравнителен анализ на правната рамка за престъплението „трафик на хора” и явлението „домашно насилие“ от асистентите в катедра „Международно и сравнително право” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” Мария Христозова и Пламен Георгиев; „Психологически профил на жертвите на трафик на хора, пострадали от домашно насилие. Идентификация. Рискови групи” от Деница Велкова, фамилен терапевт, Фондация „Джендър алтернативи“; „Социалната работа като реализация на социалната политика в областта на противодействие на трафика на хора и на домашното насилие” от шефа на дирекции „Социално подпомагане” в Пловдив и Пазарджик д-р Надя Танева; „Съпоставка на профила на трафиканта с този на извършителя на домашно насилие. Предизвикателства и възможности за промяна в поведението им спрямо околните” от заместник-административния ръководител на Районна прокуратура-Пловдив- прокурор Румяна Зайкова – Калеева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.