Превозват пациенти от Добрич в Балчик

Снимка: Архив

Всеки ден между 5 и 15 пациенти се извозват с линейки от Добрич в Балчик заради повреден скенер в болницата на областния център. От средата на седмицата МБАЛ Добрич е без скенер, съобщиха от здравното заведение. Повреда в изключително необходимата и скъпа апаратура я е извадила от строя и така 2/ 3 от отделенията в болницата са поставени пред сериозно изпитание.

Въпреки това нито един пациент, нуждаещ се от изследване със скенер, не е лишен от него, уверяват от болницата. Временно тя използва услугите на скенера в Балчик, като организира за своя сметка транспорт за пациентите до Белият град.

Между 250 000 и 300 000 лева ще струва ремонтът на скенера. Заради спазване на Закона за обществените поръчки процедурата ще се проточи до 2-3 месеца. Ръководството на болницата търси начини да се справи с проблема , за който отдавна общински и държавни институции са алармирани и са наясно с него, особено с това, че той ще се отрази на финансовото състояние на здравното заведение и на изплащане на заплатите на лекари и персонал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България