Превозвачите отмениха протеста, разбраха се с държавата

Превозвачите няма да излизат на протест. Това обяви на пресконференция председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи в България и председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова, съобщава БГНЕС.

Браншът е стигнал до това решение след среща с финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта на Росен Желязков в четвъртък.

„Много е важно, че в разговорите с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков постигнахме съгласие, че двете министерства започват активна работа за справяне с проблема с нерегламентираните превози. От години искаме това да бъде криминализирано. Ако успеем да се справим с този проблем, ще бъдат решени и останалите казуси, които произтичат от него”, заяви Милтенова и добави, че по време на срещата са начертали пътна карта, по която да се движат и да решат проблемите до месец юни.

Милтенова обясни, че ще бъде създадена работна група, която ще работи за справянето с проблемите в бранша. Тя поясни още, че заедно с държавата са фиксирали и срок за промяна на Закона за автомобилните превози.

„Има необходимост да бъде дадена точна дефиниция обществения превоз на пътници. За да намери държавата начин да се справи с нерегламентираните превози“, посочи тя и каза още, че срокът за промяна на Наредбата за субсидиите на транспорта и компенсациите е два месеца.

Стана ясно още, че планираният протест за 18 февруари окончателно отпада, но ако държавата не спази поетите ангажименти, превозвачите ще бъдат принудени да излязат на протест, защото в противен случай браншът е изправен пред фалит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България