Превозвачи питат гръцкия посланик за тапите по границата

Изключително затруднено е преминаването на тежкотоварните автомобили през граничния пункт “Кулата-Промахон“. За това алармират от Съюза на българските транспортни работници. Те са информирали българските власти и са изпратили писмо до посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с молба за съдействие, съобщава БНР.

Струпването на десетки превозни средства в района и чакането с часове калкулира загуби на бизнеса и създава предпоставки за произшествия в граничната зона. Според шофьорите на ТИР-ове забавянето в обработката на документите и товарите ставало на гръцка територия, където контролът се упражнява от служители на българската Гранична полиция. Освен това проверките на Агенция "Митници" и НАП също се извършват на КПП-то, което още повече затруднява придвижването.

Ситуацията се усложнява и заради ремонта на крайнодясното трасе на граничния пункт "Промахон“, което от 28 април не работи.

За ситуацията официално е уведомена и Главна дирекция "Гранична полиция“. От Съюза на българските транспортни работници са дали 20-дневен срок за решаване на проблема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България