Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Превозвач заплашва да остави Севлиево без междуградски транспорт Причината - липса на годишни винетки за автобусите

Превозвач от Севлиево заплашва да остави общината без междуградски транспорт. Причината – приетият закон, задължаващ транспортните фирми да купуват за автобусите само седмични винетки. Това оскъпява услугата в пъти. Превозвачът се закани дори да съди АПИ и изкара на протест служителите си. Фирмата му е с 30-годишна история и една от първите на частния пазар у нас след промените.

„На 17 юли разбрах, че мога да купувам само седмични винетки. Имам 12 автобуса и винетните им стикери са разпределени като суми в един ден и просто изтичат през 2 дни. И чиста случайност е, че на 17-и разбираме първи”, коментира по Нова ТВ превозвачът Пламен Боевски, който притежава най-старата транспортна фирма в града.

Ще остане ли Пловдив без градски транспорт?

Той обясни, че годишната винетка за автобусите е 800 лева. Тя не може да се закупи от месец януари. Месечният стикер пък е 80 лева, а седмичната – 40 лева. Боевски твърди, че е принуден да купува само седмични и дневни винетки, което увеличава двойно разходите на фирмата.

„Още при приемането на Закона за пътищата и влизането му в сила беше ясно, че на 17 юли няма да могат да се закупуват месечни винетки. Това е записано в закона. Законодателят е определил и е взел под внимание всички факти”, коментира проф. Олег Асенов от „Националното ТОЛ управление”.

По думите му продажбата на месечните винетки може да бъде възстановена още тази седмица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.