Превъзпитават със затвор крадец с 29 присъди

Снимка: Архив

Изпечен апаш, наказван заради кражбите си вече 28 пъти получи поредна присъда “лишаване от свобода” от магистратите в Монтана. 36-годишният безработен Пламен П. застана пред Районният съд след като миналата година бе заловен от полицията заради 2 последователни удара в областния град.

На 3 май 2018 г. обирджията влязъл посред бял ден в магазин за спортни стоки в Монтана и отмъкнал от чантата на продавачката скъп портфейл с 220 лева в него. Два дни по-късно крадецът се промъкнал на служебен паркинг на фирма и задигнал от автомобил мобилен телефон.

Набезите на апаша обаче били заснети от камери и пазителите на реда бързо го пипнали. Пред съда престъпникът се призна за виновен и поиска делото му да се разгледа по съкратена процедура – без разпити и вещи лица. Така присъдата му от две години и три месеца бе намалена с 1/3 и съдът постанови той да отиде зад решетките за една година и половина, които да излежи при първоначален строг режим.

Наказанието ще действа поправително, предупредително и възпитателно на подсъдимия и останалите граждани, обявиха магистратите.

Пламен П. е опасен рецидивист, осъждан е 28 пъти досега за кражби и повечето от наказанията му са преминали зад решетките, но за кратко. Обикновено апашът се признава за виновен и иска съкратено съдебно следствие, което автоматично съкращава присъдите му, обясниха юристи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право