Прегазеният крадец циганин имал 14 присъди

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов изнесе подробности за убийството в Болярино.

Обирал многократно същия кипърски фермер

Фермер от Кипър, който живее от двайсетина години в пловдивското село Болярино, у би циганин, влязъл в имота му с двама приятели да крадат . Димитракис Пирилис е обиран многократно и когато около полунощ на 11 май т. г. видял крадци във стопанството си, се качила на джипа си „Форд Рейнджър“ и ги подгонил. Те се разбягали в различни посоки, но на около 600 метра от фермата Пирилис успял да застигне единия от тях – 30-годишния Петър. Г., и го блъснал с колата. Удареният починал от травмите.

В Болярино се говори, че Пирилис се върнал и го прегазил още два пъти, но дали това е така, ще покаже съдебномедицинската експертиза.

„По първоначални данни загиналият, придружен от още две лица, са влезли в имота на бизнесмена с цел кражба. Те били въоръжени с коси и други инструменти. Собственикът на имота ги е видял и подгонил. Крадците са се разпръснали в различни посоки в нивата с люцерна. Кипърецът е подгонил с колата единия, като след няколко метра го е настигнал и блъснал. Поради тъмнината не е видял другите двама и се е върнал до тялото на жертвата. Към момента нямаме данни да е прегазил втори или трети път мъжа, но според свидетелите, той е обикалял с колата в кръг около жертвата”, описа известното до момента окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Пирилис е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за умишлено убийство при пътнотранспортното произшествие.

В ареста са и другите двама крадци. Убитият Петър е осъждан 14 пъти, другите двама, опитали се да оберат Пирилис, също са с дълго съдебно минало. Единият има 9 присъди, другият – 2. И тримата обирджии са от съседното село Белозем.

Убитият и един от съчуастниците му не за първи път посягат на имущество на кипърския фермер.

Димитракис Пирилис започва бизнеса си в Болярино, купувайки бившия стопански двор в селото и превръщайки го в кравеферма. Той е собственик и на 9 къщи в селото, като всичките му имоти са били обект на кражби. През 2016-а пък изгоря домът му, но така и не беше установено дали става дума за умишлен палеж.

Коментари

Задължително поле