Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

Министър Маринов за освобождаването на Полфрийман: Важно е да се постига чувство на справедливост в обществото

Преглеждат безплатно 500 ромки в Шуменско

Мобилен АГ-кабинет тръгва по населените места в Шуменско, за да прегледа поне 500 ромки. Целта е осъществяване на акушеро-гинекологични прегледи в селата с компактно ромско население и по-отдалечени райони със затруднен достъп до здравни грижи, ранна регистрация на бременни, наблюдение на родилките и тяхната своевременна хоспитализация.

Това става ясно от официално съобщение на Регионална здравна инспекция в Шумен, която обявява провеждане на избор на лечебно заведение, за да му възложи дейността. Инспекцията разполага с мобилен кабинет. Дейността ще бъде финансирана с 12 500 лв., в които се включват всички разходи за медицински персонал, шофьор, поддръжка на медицинската апаратура, сервиз на автомобила, обслужване на мобилния кабинет и охрана. До 30 август се очакват желаещи. Прегледите трябва да бъдат реализирани до 30 октомври.

Те са съгласно Националния план за действие за периода 2015-2020 г. за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2010 г., приоритет „Здравеопазване“, приета с Решение №355 на Министерския съвет от 2016 г., става ясно от обявлението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.