Предаваме нашенец на Франция заради инцидент на Сена

Снимка: Архив

Мъж от град Каолиново, Шуменско, ще бъде предаден на френското правораздаване за нанесен побой на кораб, след който жертвата се удавила в Сена. Случаят е от декември 2011 г., К.Ш.А. е бил задържан от шуменската полиция на 25 октомври. Наложен му е постоянен арест, а преди дни Окръжният съд в Шумен е допуснал незабавното му предаване във връзка с издадена европейска заповед за арест от зам.-прокурор на генералния обвинител при Апелативен съд–Париж.

По време на съдебното заседание арестуваният сам поискал доброволно предаване на френските власти. Нашата прокуратура е изискала гаранции и ги е получила, че след като лицето бъде изслушано ще бъде върнато у нас за изтърпяването на наложеното му наказание.

Според квалификацията на престъплението, К.Ш.А. е извършил насилие, довело до пълна нетрудоспособност и за деянието може да получи максимално 3 г. затвор. Наказателното производство срещу него е за това, че на 11 декември 2011 г. по време на организирано от Асоциация събиране на кораб, на котва на река Сена, кей Берси в Париж, двама души се сбиват в кораба, после и на кея. К.Ш.А. също нанася удари на жертвата М.П., но твърди, че го направил в отговор на негов удар. Свидители сочат К.А. като участник в боя на кея, а той признава, че е бил много пиян. Жертвата пада в Сена и се дави, а експертиза е установила, че нанесените удари не са причина за смъртта.

Решението на шуменските магистрати за предаване на Франция е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право