Изборната нощ през обектива на "Труд" (СНИМКИ)

Без опашки и напрежение премина предаването на протоколите в изборната нощ. За втора година изборните книжа се приемаха в "Арена Армеец" и зала "Универсиада". Избирателните комисии в София са над 1500.

Първите чували с бюлетини и протоколи бяха предадени успешно още към 22.00 часа в зала "Арена Армеец", съобщи БНТ. В нея се приемаха протоколите от 24-ти и 25-ти РИК.

Обработването на една избирателна секция отнемаше около 20-30 минути. Последните протоколи бяха предадени малко след 5.00 часа на 27 март.

Подобна беше организацията и в зала "Универсиада", където се приемаха протколите от 23-ти РИК. Там още в 21.30 часа бяха приети първите изборни протоколи. 17 експерти приемаха изборните книжа на общо 601 СИК

Около двете зали имаше засилено полицейско присъствие.

Изборната нощ през погледа на "Труд" (Снимки: Цветан Томчев)

Към 5 часа часа сутринта си тръгнаха последните представители на избирателни секции от Арена Армеец и зала Универсиада в столицата:

 

Графикът за приемане на отчетите от изборните секции в София област не беше спазен стриктно и до 6 ч. сутринта опашката от чакащи беше до партера на областната управа на бул. Витоша - 6. Автобуси, ескортирани от полиция изчакваха членовете на секции пред Съдебната палата:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика