Дадоха на съд баща, насилвал дъщеря си

Депутатът от БСП Весела Лечева: България е парламентарна република само на хартия

„Синята зона” в Пловдив скача на 2 лв./час от 1 април 2018 г.

Почит към Любен Петков

Изложба представя творци от центровете за деца и младежи в Търново

Мустакат общински съветник черпи за Коледа с Мустакова ракия

Румен Радев: Всяка победа на българските олимпийски отбори на арената на природните науки е повод за надежда и гордост

Морски хотели заработиха 5,3 млн. лв. през октомври

Транспортен бос ловувал незаконно в Поповско Иззети са оръжия и месото от дивеча

Лиляна Павлова: Внасяме в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270

Циганите побойници от Асеновград се признаха за виновни заради по-леки наказания Прокуратурата поиска ефективни присъди за петима от 11-те биячи на деца спортисти

Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Предават на съд дедесар, изтеглил над 210 000 лева с фалшиви документи

Окръжна прокуратура в Разград предаде на съд дедесар, изтеглил неправомерно над 210 000 лева ДДС с документи с невярно съдържание за фиктивни сделки за износ. Станимир К. представял пред данъчните документи в продължение на 2 години, според които изнася безалкохолни, захарни изделия, алкохол и други в страни от Европейския съюз.

Оказало се, че реални продажби за износ в Белгия и Германия няма. Било установено още, че бил съпричастен към създаването и управлението на няколко фирми в чужбина, чрез които успял да извърши верижна измама, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.
Насрещни проверки обаче установили, че фирмите, с които уж работел, не извършват дейност. В две от тях участвал самият той, а третата била записана на името на беден човек от България, който нямал идея какво става.

След започването на данъчна ревизия мъжът прехвърлил фирмата си на безимотна жена. Мотивирал я да участва срещу 100 лева, а жената нямала представа в какви измами я вкарват.
В хода на производството мъжът сменил дори името си от турско на българско, но това нямало да му помогне, казаха магистрати.

Обвинителният акт срещу Станимир К. е от близо 100 страници, информираха от прокуратурата. Според него фирмата била създадена през 2009г., но първоначално нямала дейност. Тегленето на ДДС било в периода 2010-2012г. Целият размер на неправомерно получената сума е 210 329 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.