МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания

Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Предадоха на съд двама румънци, извършили грабежи, като се представяли за полицаи

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд двама румънски граждани, които извършили грабежи на територията на страната, като се представяли за полицаи, съобщават от държавното обвинение.

Обвинението срещу Кристиан В. и  Кристиан Д. е за това, че на 04.06.2016 г., в гр. Русе, в съучастие, като извършители, отнели чужди движими вещи –  400 щатски долара с левова равностойност 701, 40 лв., от владението на украински гражданин, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване и деянието е извършено от две лица, сговорили се предварително да вършат кражби и грабежи – престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. с чл. 198, ал. 1 от НК.

На 05.06.2016 г., в гр. Русе, след предварителен сговор и чрез използване на моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи – 400 евро с левова равностойност 782,33 лв., от владението на молдовския гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 197, т. 3, вр.  чл. 195, ал. 1, вр.  чл. 194, ал. 1 от НК.

Обвиняемите живеели в гр. Букурещ, Република Румъния, не работили и имали нужда от пари. Решили, че със започването на туристическия сезон много чужденци минават през Република Румъния и Република България, на път за курортите в България и Гърция. Планирали да извършват кражби и грабежи на чужденци, които преминават през страната, като разчитали, че пострадалите няма да сигнализират полицията. Снабдили се с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска в син и червен цвят, полицейска стоп-палка, карти за легитимиране като полицейски служители с техни снимки и пистолет, с който да упражняват принудата по време на извършване на грабежите. Двата грабежа извършили по идентичен начин, като влезли на територията на България, спрели чуждестранни автомобили, представили се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, а след това поискали да им покажат парите и цигарите, които пътниците носят със себе си. В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкнотите, двамата обвиняеми бързо предприемали действия по грабежа.  Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния.

По искане на прокуратурата на двамата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.