Предадоха на съд мъж ограбил търговка

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за извършен грабеж на дамска чанта с пари и документи от търговка.

Обвинението срещу Преслав Г. е за това, че на 29 октомври миналата година около 23 часа в Тетевен причакал и нападнал жената на стълби водещи към ул.“Полковник Орлов“. Той отнел от жертвата дамска чанта с портмоне и сумата от 230,16 лв. Плячката е на обща стойност 261,76лв.

54-годишната потърпевша работела като продавач в хранителен магазин. В злополучната вечер приключила работа, заключила вратата на бакалията и тръгнала да се прибира пеша към домът си. Докато се изкачвала по осветените стъпала, чула стъпки зад гърба си, обърнала се и видяла високо момче с черно яке с качулка на главата, което бързо се приближило. Непознатият захванал да дърпа чантата и. Жената започнала да вика за помощ, но въпреки съпротива й, нападателят успял да отскубне чантата от ръцете и да избяга. Обвиняемият е осъждан. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право