Дадоха на съд 42-годишен, удушил приятеля на майка си

Снимка: Архив

Убийството щяло да мине за естествена смърт, но роднини се усъмнили и спрели погребението  

42-годишен мъж от Попово е предаден на съд за убийството на приятеля на майка си, което опитал да изкара естествена смърт и щял да се измъкне, ако близките на 69-годишния не спрели погребението. Както „Труд” съобщи, трупът на Асен А. бил изваден от ковчега в камерата на гробището и изпратен за аутопсия, която потвърдила съмненията на наследниците му, че мъжът е бит, а смъртта е настъпила от удушаване.

Делото за убийство срещу Никола Христов ще се води в Окръжния съд в Търговище, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Те припомнят, че трагедията е станала в дома на мъжа в Попово, където той живеел с майка си. Тя поддържала връзка с 69-годишния Асен А., който често им гостувал. Тя пък ходела в дома му и на практика били двойка от години, след като съпругата му, която била инвалид починала.

На 12 януари тази година Никола, майка му и Асен седнали да се черпят и изпили доста алкохол. По някое време двамата мъже се скарали и сбили, при което по-младият надвил. Съборил 69-годишния на леглото и  го удушил. Виждайки резултата от конфликта, който не бил първия между тях, оправил дрехите на госта, за да се скрият следите от душенето.

Към 3 часа след полунощ майката на Никола се обадила на тел. 112 и казала, че гостът бил зле. Пред спешна помощ пък заявила, че бил починал от естествена смърт. Пристигналият екип обяснил каква е процедурата за изваждане на смъртен акт и си отишъл. Наследниците на Асен взели тялото, за да го погребват. Вероятно при обличането на трупа са се натъкнали на следи, които ги накарали да се усъмнят какво се е случило с него. Спрели погребението и поискали аутопсия.

Тя потвърдила, че жертвата е със счупена челюст, кръвонасядания и травми по тялото от побой и така се стигнало до разкриването на убийството, извършено от Никола, уточняват от Апелативна прокуратура.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право