Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Министър Росен Желязков получи подкрепа от Ирландия, Португалия и Естония срещу пакета „Макрон“

Предадоха на съд 24-годишен мъж от село Желязковец за убийство на изчезнало момиче

Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителния акт срещу 24-годишния Танджер Т. от село Желязковец. Той ще  отговаря пред съда за убийството на безследно изчезнало преди година и половина 23-годишно момиче от същото село – деяние по член 115 от Наказателния кодекс, съобщават от Прокуратурата.

Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград под ръководството на заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Разград.

На 17 срещу 18 юли 2015 год. той удушил 23-годишната Катя А. в местността Кайлията в землището на село Желязковец след отказ от нейна страна за сексуални ласки. Авторството на тежкото умишлено престъпление се потвърждава от събраните доказателства и самопризнанията на подсъдимия. ДНК-експертизата на намерените човешки останки е категорична, че те принадлежат на безследно изчезналото момиче.

На 17 юли 2015 год. Танджер се срещнал с Катя, която познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22 часа на този ден двамата тръгнали към махалата, където живеел мъжът. Момичето имало сериозен приятел и се страхувало да не ги види познат.

Отишли на възвишение над селото. Танджер настоявал за сексуален контакт,  но момичето отказало. Тогава 24-годишният подсъдим започнал да души Катя. Чул, че тя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Тогава, за да прикрие престъплението си, той пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил  го там, като го покрил с борови игли и шума.

В момента Танджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе в затвора в Белене. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.