Страшни предсказания, в които никой не повярва, но те се сбъднаха

Колосален провал за червения отбор в „Хелс Китчън“

Черна гора вдига Футболист №1

Рамуш Харадинай: Въобще не ни интересува Сърбия и какво се случва там

Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

Правило от 1604 г. препъва Брекзит Удължаване на срока изглежда най-вероятно

Руският военен министър се срещна с Асад в Сирия

Български отбор спечели Световното първенство за геймъри

Назърбаев се оттегли след 29 години на власт Изненадващо президентът на Казахстан обяви оставката си

„Ла Скала“ връща €3 млн. на Рияд

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

Ремонтират с близо 7 млн. лв. ключово трамвайно трасе 1.6 км нов релсов път по улица “Каменоделска” в София

Благоевград с нови спирки и автобуси

Хаосът с пенсиите спрян от премиера Борисов (обзор) НОИ ще смята парите и по старата, и по новата формула и ще отпуска по-високата сума

„Предай стара хартия – получи нова книга“ на 8 и 9 декември в Панагюрище

„Предай стара хартия – получи нова книга” е поредната кампания, организирана от новосформирания Общински ученически парламент в Панагюрище, която се реализира с подкрепата на общинското звено “Управление на дейностите по опазване на околната среда и водите“ и ЕКОПАК България АД. Всеки, който предаде 5 кг хартиени отпадъци, ще може да вземе нова книга. Това ще се случи този петък от 9 до 17.30 часа и в събота от 9 до 13 година в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище. “В днешно време голяма част от горите на света стават обект на изсичане. Всяка година все повече гори са изсичани от дървoсекачите за производството на дървесина и гориво. Но така не си даваме сметка, че по този начин унищожаваме околната ни среда и създаваме много проблеми за нас самите. Именно дърветата са част от майката природа и те играят важна роля за живота на планетата, затова, ние хората, не трябва да се отнасяме по такъв жесток начин към тях, а трябва да се стремим те да бъдат запазвани. Чрез изсичането на дърветата ние намаляваме източниците на кислород и вода. Защото дърветата са основен източник на въздуха, който ние и останалите живи същества дишаме. Именно затова Амазонската гора е наречена белите дробове на земята, но инцидентите като пожарите и обезлесяването от местните жители показват, че с тези темпове в близкото бъдеще тази джунгла ще бъде унищожена и земята ще изгуби своя основен източник на кислород”, декларират младите парламентаристи от градчето в полите на Средна гора. „Факт е, че дърветата са също толкова важни и за водата, с която черпим енергия. Благодарение на тях пречиствателните станции пречистват питейната вода. Освен това, те имат голямо значение за кръговрата на водата и осигуряват дъждовете, които напояват почвата. Също така горите имат голямо значение за животинския и растителния свят, защото като се унищожават горите така изчезват местните видове животни и загиват много растения. Без гора няма живот, затова хората трябва да се замислят какво правят и да разберем дали има полза от изсичането на горите или е по-добре да опазим нашата среда, за да не се изправяме пред сериозни проблеми в бъдеще”,допълват организаторите на кампанията от Общинския ученически парламент в Панагюрище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.