Предизборният щаб на БСП във Варна: Искаме изключване на предателите от партията

Ще настояваме за изключване от партията на членовете, които работиха срещу кандидатурата на проф.Анелия Клисарова, обяви на пресконференция шефът на предизборния щаб на столетницата във Варна депутатът Иван Иванов. Ани стана жертва на така наречената вътрешнопартийна опозиция, на мръсни вътрешно партийни войни и удари под кръста, с които бяха отклонени между 1000-1500 гласа, каза Иванов.

Според него партийни "функционери" са оказвали в секциите натиск върху възрастни партийни членове и избиратели да гласуват за Костадинов, когото посочвали за автентичния кандидат на БСП. Други представители на левицата открито призовавали в социалните мрежи да не се гласува за Клисарова, а членове на градската конференция дори били кандидати в други листи за общински съветници.Ще се вземат мерки срещу всички предатели, които работиха срещу БСП-нарушенията с факти и доказателства, които ще бъдат изпратени на Контролната комисия на"Позитано", заяви Иванов.

Кандидатът за кмет на БСП проф.Анелия Клисарова призова нейните избиратели да гласуват на предстоящия балотаж по съвест. Изключено е партията да подкрепи единия или другия кандидат, БСП няма да плаща сметката за едно или друго личностно облагодетелстване, каза тя.

„Няма как да подкрепим кандидат, който е участвал в Луковмарш и има екстремистки изяви в миналото като нахлувания в Областна администрация, в циганската махала или размахва оръжие в клип по време на кампанията за евроизборите. Аз ги отдавам на грешки на растежа и на младостта. Много ми напомня на ранните изяви на един лидер на националистическа партия, за когото вече добро или нищо”, каза депутатът Иван Иванов.

Според него градският председател на БСП Борислав Гуцанов е извадил от джоба си като факир кандидатурата на Костадинов, която е отхвърлена от висшия орган на партията. А обявеното решение за подкрепата му на втори тур според Иванов е нелигитимно.

Борислав Гуцанов е юридически председател на градското ръководство, но е със снето доверие от Националния съвет на БСП, каза още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика