Предлагат да се създаде общински фонд „Култура” в Търговище

Да се създаде общински фонд „Култура”, който да подпомага реализирането на събития, инициирани от граждани и организации в Търговище. Това предлагат експерти след проведеното допитване за обогатяване на културната програма на Общината за 2018 г.

В рамките на месец се събираха предложения какви нови форми, събития, фестивали и други да разнообразят проявите в годишния календарен план на кметството. Постъпиха близо 50 идеи. Експертна група направи преглед и препоръча да се вземат под внимание предложенията за провеждане на седмица на вдъхновението или на отделни срещи с изявени творци от Търговище; организиране на национална младежка конференция; графити фест; на различни форми на работилници на открито, както и на рок фестивал.

След обстоен анализ на традиционните събития в календара ще бъде преценено кои от тях имат значима стойност, свързана с Търговище. Празниците и фестивалите, финансирани от Общината, пък ще актуализират статутите си и евентуално ще въведат такса за участие. Предложенията ще бъдат представени пред Обществения съвет по култура към кмета д-р Дарин Димитров.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.