Пийнала казахстанка катастрофира в дърво край Габрово

Лозан Панов: Има риск изборът за главен прокурор да остане само с една кандидатура

Българин е загинал при верижна катастрофа в Италия Шестима души са ранени при инцидента

Камелия се пусна чисто гола (СНИМКА)

Сливенската полиция издирва 60-годишен мъж

Венцислав Караджов: Глобата за НАП може да е до 20 млн. лв. и ще е от бюджета ѝ

Луксозните жилища в строеж нараснаха с 44% Повишава се търсенето на домове с 2 и 4 спални

Задържаха мъж, вилнял с брадва и стрелял с пистолет в Белоградчик

Георги Дюлгеров: Разбрах кой съм и какво мога След музиката, метеорологията е другата ми страст, признава поп изпълнителят

Съперничеството между ЦСКА и „Осиек“ – пряко по bTV Action

Турски гранд взима Кешеру

Зоран Заев: България ни помага много в процеса на евроинтеграцията

85-годишен помете пешеходец в Слънчев бряг

Прокуратурата: Събраните доказателства не разколебават предположението, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака Той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението й в интернет пространството

13-годишно момиче загина в катастрофа край Враца

Предлагат досегашния Съдия № 1 на Сливен за Почетен гражданин

Досегашният председател на Окръжния съд в Сливен Къню Жеков ще бъде предложен за носител на званието „Почетен гражданин н Сливен и Общината“, съобщиха от местната администрация.

Къню Жеков има 38 години стаж като съдия, последните 10 от които – като ръководител на най-голямото съдилище на територията на областта. Удостоен е с „Личен почетен знак, първа степен – златен“ от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, награден е за висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Има ранг на съдия във ВКС и ВАС. Кариерата му е започнала като стажант-съдия в Окръжния съд и е преминала през всички нива на професионалното израстване.

Къню Жеков е бил председател на съдебните състави по част от най-тежките и знакови дела, от голям обществен интерес. Професионалното му поведение бе лишено от всякаква показност и бе подчинено на моралните и служебните стандарти. Колегите му определят професионалната и личната му репутация като безупречна и принципна. Като административен ръководител на Окръжния съд в Сливен, такива отношения наложи между магистратите, с държавните и местните структури. Създаде авторитетен екип от съдии и достойни заместници в управлението на повереното му съдилище. Преди дни освободи поста си поради пенсиониране.

Вносители на предложението за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Сливен и Общината“ са председателят на местния парламент Димитър Митев и кметът Стефан Радев. Предложението е израз на общественото уважение и респекта към работата на съдия Жеков. То е прецедент в практиката на Общинския съвет в Сливен и вероятно – сред малкото в страната.

На снимката: Откриването на офиса на Адвокатската колегия в Сливен преди повече от година. Председателят на Окръжния съд в Сливен Къню Жеков /най-крайният, вдясно/ бе сред гостите. Това е едно от малкото публични събития извън съдебната палата, в които Съдия №1 на Сливен и областта участва.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.