Предлагат ни нови Ф-16 блок 70

Снимка: Архив

Паси: След това минаваме на Ф-35

Американският гигант “Локхийд Мартин” представи своята оферта за превъоръжаване на нашите ВВС с нов тип изтребители. Компанията предлага да ни продаде новопроизведени Ф-16, блок 70. Това е последната модификация на изпитания в множество войни боен самолет. Представители на компанията увериха, че ако изберем техния самолет, това ще е най-доброто за Въоръжените ни сили, тъй като е най-успешната модификация на изтребителя.

Презентацията на самолета бе организирана от Атлантическия клуб, като водещ на мероприятието бе бившият външен министър Соломон Паси. “Дай боже, един ден, когато имаме повече пари, да минем и на Ф-35”, побърза да каже Паси, преди конкурса да е стартирал. Експерти обясниха, че Ф-35 наистина е добър самолет, но скъп и трудно можем да си го позволим.

Новопроизведените Ф-16, блок 70 имат ресурс от 12?000 часа , казаха от компанията. Изтребителите за България ще бъдат произведени в Южна Каролина. На въпрос на “Труд” предвижда ли се разсрочено плащане, както е гласувано в НС, отговорът бе, че за това ще преговарят правителствата.

Коментари

Задължително поле