Парцалени кукли церят сърцето След 20 г. в кардиологията д-р Албена Бозаджиева направи изложба в Шумен

В Сандански протестират срещу отстраняването на лекар

Луис Гарсия, европейски шампион от 2005 година, ексклузивно пред „Труд“: „Ливърпул“ подцени ЦСКА и за малко много да съжалява

Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Предлагат плажовете да се разделят по категории (обзор) Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане новите текстове

Групиране на плажовете по Черноморието в четири основни категории предвиждат предложения за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Те са публикувани за обществено обсъждане от Министерството на туризма. Новите текстове предвиждат плажовете да се разделят на базата на набор от критерии, включващи географското разположение, степен на урбанизация на териториите, прилежащи към тях, природно-климатични и екологични характеристики, близост до туристически дестинации и други. Министерството, ръководено от Николина Ангелкова, предлага още да се въведат четири големи групи плажове – такива в урбанизирани територии, в неурбанизирани, но в близост до туристическа дестинация, в неурбанизирани територии, които са отдалечени от туристически дестинации, и плажове с ограничено ползване или развиване на специален вид туризъм.

В рамките на всяка група ще има и по три подгрупи, които обаче ще се определят с наредба на министъра на туризма, която трябва да бъде готова до 3 месеца след приемането на законопроекта.
На базата на основната група и подгрупата на съответния плаж ще се определя и концесионното възнаграждение, предлага ведомството.

Плажовете, които не се отдадат на концесия, ще се управляват от туристическото министерство и ще бъдат отдавани под наем за срок до 5 години, предвиждат още текстовете. Становища до министерството могат да се подават до 29 септември, а след това проектът влиза за обсъждане и гласуване от депутатите в Народното събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Разделяй и владей. А за достъпа на хората до водата , нито дума. Само как да лапаме конц. такси и да не сме виновни за нищо. Периспективата – разпадане на България.

  2. Концесията е чифутска измамна формула за кражба от държавата. От н я се възползват дивите капиталисти, мафиотско-криминални банди и и кръгове. В България да се ликвидира изобщо практиката наречена „Концесия“! Държавата губи милиарди лева всяка година от тия пладнешки грабежи. Който ликвидира концесиите в България той ще властва по-дълго време в нея!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.