Tри ракети са изстреляни от Ивицата Газа към Израел

Духовният код на България, народа и азбуката

Тамплиерите отличиха Георги Иванов с приз за рицарство

Коледна приказка в Антверпен

Тяло на жена е намерено в морето в Бургас

Северна Корея: Разговорите за денуклеаризация със САЩ са „извън масата за преговори“

Пожар гори в общежитие в Студентски град в София

Пътнически влак дерайлира край Кърджали

Бастнезитът знае за какво мечтаеш Бижутата с него се броят на пръсти

Поледицата прати близо 100 души в „Пирогов“

Интензивен трафик на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Дунав мост – Русе“

Туск предупреди Макрон за отношението му към Западните Балкани

Македонски автобус се преобърна в Сърбия, 26 души са ранени (СНИМКИ)

Три земетресения на гръцкия остров Крит

Екатерина Захариева: Изказването на Путин за „Турски поток“ и изгоненият български дипломат нямат общо

Предлагат плажовете да се разделят по категории (обзор) Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане новите текстове

Групиране на плажовете по Черноморието в четири основни категории предвиждат предложения за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Те са публикувани за обществено обсъждане от Министерството на туризма. Новите текстове предвиждат плажовете да се разделят на базата на набор от критерии, включващи географското разположение, степен на урбанизация на териториите, прилежащи към тях, природно-климатични и екологични характеристики, близост до туристически дестинации и други. Министерството, ръководено от Николина Ангелкова, предлага още да се въведат четири големи групи плажове – такива в урбанизирани територии, в неурбанизирани, но в близост до туристическа дестинация, в неурбанизирани територии, които са отдалечени от туристически дестинации, и плажове с ограничено ползване или развиване на специален вид туризъм.

В рамките на всяка група ще има и по три подгрупи, които обаче ще се определят с наредба на министъра на туризма, която трябва да бъде готова до 3 месеца след приемането на законопроекта.
На базата на основната група и подгрупата на съответния плаж ще се определя и концесионното възнаграждение, предлага ведомството.

Плажовете, които не се отдадат на концесия, ще се управляват от туристическото министерство и ще бъдат отдавани под наем за срок до 5 години, предвиждат още текстовете. Становища до министерството могат да се подават до 29 септември, а след това проектът влиза за обсъждане и гласуване от депутатите в Народното събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Разделяй и владей. А за достъпа на хората до водата , нито дума. Само как да лапаме конц. такси и да не сме виновни за нищо. Периспективата – разпадане на България.

  2. У нас всичко е безплатно след като си платиш.

  3. Концесията е чифутска измамна формула за кражба от държавата. От н я се възползват дивите капиталисти, мафиотско-криминални банди и и кръгове. В България да се ликвидира изобщо практиката наречена „Концесия“! Държавата губи милиарди лева всяка година от тия пладнешки грабежи. Който ликвидира концесиите в България той ще властва по-дълго време в нея!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.