Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

Предлагат повече нови офис площи Очаква се броят на сделките да се запази през тази година

По света предлагат на младите хора пространства за съвместно живеене (co-living) с общи площи за храна, забавления и спортуване.

Пазарът на бизнес сгради навлиза в зряла фаза

Пространствата за съвместно живеене стават все по-популярни по света

Пазарът на бизнес имоти в България навлиза в зряла фаза с по-голямо предлагане на първокласни площи във всички сегменти. Пазарът се успокоява и се очаква да задържи ценовите равнища и обема сделки от миналата година, казва Радостина Маркова, пазарен анализатор в консултантска компания. Към края на 2018 г. изграждащите се офис площи в София са 440 хил. кв.м, а с тези в проект обемът нараства до 600 хил. кв.м. Очаква се това да доведе до значителен ръст на предлагането през следващите години и то да изпревари търсенето.

По отношение на наемите на офиси очакванията са тази година те да задържат нивата си около вече достигнатите стойности. Прогнозата на компанията е за плавен ръст на незаетите площи на офис пазара под натиска на увеличаващото се предлагане на ново строителство.

Ръст на свободните офис площи ще се усети най-вече при по-старите, с ниско качество и на недобри локации сгради, пише в доклад на консултантската компания.

Според Пламен Бачев, партньор “Консултиране и оценки” във компанията, наемателите са движеща сила на пазара през тази година. IT и аутсорсинг индустрията са основните двигатели на офис пазара с дял от над 70% от сделките през 2018 г. “Компаниите от този сектор преформатират услугите си с по-висока добавена стойност и по-висока цена. България едва ли ще бъде изместена от други страни като аутсорсинг дестинация”, смята Бачев.

Новите офис зони в София се развиват успоредно с развитието на инфраструктурата и най-вече на метрото, което е ключов фактор за имотния пазар.

Нова тенденция на офис пазара са споделените офиси, които за момента са под 2% от всички офис площи, но се увеличават и се развиват динамично заедно със стартъп фирмите и предприемаческата култура. В перспектива традиционният пазар и споделените офиси все по-тясно ще взаимодействат помежду си и в бъдеще вероятно в много нови проекти ще бъдат включени co-working зони за стартиращи бизнеси или по-гъвкави решения за съществуващи наематели, очакват от компанията.

В световен план нова тенденция са и пространствата за съвместно живеене (co-living), насочени предимно към младите хора, с общи площи за храна, забавления, спортуване.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.