Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС - в единен електронен регистър

“В медийни изяви Бойко Рашков хвърли много тежки обвинения и те трябва да получат отговор. Не мисля, че отговорът трябва да бъде даден в стила на г-н Рашков – не от неуважение към медиите, а от уважение към институциите и държавността. Следователно всичко онова, което той твърди, да получи своя отговор именно в двете парламентарни комисии”. Това заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Както писа “Труд”, в четвъртък той изпрати писмо до комисиите за контрол на СРС и за вътрешен ред с настояване за открито заседание, на което да отговори на нападките на Рашков, диктувани или от лични, или от политически амбиции.

“През 2015 г. подписах писма до всички прокуратури с указанието за пълно съдействие при проверки на Бюрото за контрол на СРС. След 2 години и десетки проверки, г-н Рашков вчера се сети, че му се пречи”, каза Цацаров. Той обясни, че задачите на бюрото са да следи дали има нарушения при процедурата за прилагането на СРС, но не и членовете му да имат достъп до съдържанието на записите.

Цацаров няма отговор защо от години не се прави единен електронен регистър на разрешенията за СРС, чрез който да се избегне дублиране, например съдия от София и съдия от Видин да подпише за подслушване по едно и също дело. “Няма пречка този регистър да е в Бюрото и създаването му може да стане с поправка в Закова за СРС”, добави главният прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България