На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

“В медийни изяви Бойко Рашков хвърли много тежки обвинения и те трябва да получат отговор. Не мисля, че отговорът трябва да бъде даден в стила на г-н Рашков – не от неуважение към медиите, а от уважение към институциите и държавността. Следователно всичко онова, което той твърди, да получи своя отговор именно в двете парламентарни комисии”. Това заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Както писа “Труд”, в четвъртък той изпрати писмо до комисиите за контрол на СРС и за вътрешен ред с настояване за открито заседание, на което да отговори на нападките на Рашков, диктувани или от лични, или от политически амбиции.

“През 2015 г. подписах писма до всички прокуратури с указанието за пълно съдействие при проверки на Бюрото за контрол на СРС. След 2 години и десетки проверки, г-н Рашков вчера се сети, че му се пречи”, каза Цацаров. Той обясни, че задачите на бюрото са да следи дали има нарушения при процедурата за прилагането на СРС, но не и членовете му да имат достъп до съдържанието на записите.

Цацаров няма отговор защо от години не се прави единен електронен регистър на разрешенията за СРС, чрез който да се избегне дублиране, например съдия от София и съдия от Видин да подпише за подслушване по едно и също дело. “Няма пречка този регистър да е в Бюрото и създаването му може да стане с поправка в Закова за СРС”, добави главният прокурор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Цацо в какъвто и регистър да ги слагате пак с мошенгии се занимавате, това е проблема, а не регистрите. Дано да паднеш под сатъра, че и ти се гавриш бая с народа. Да мрете в мъки, да гниете в ада който сами спретнахте на народа седем поколения.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.