Катер на гръцката брегова охрана се вряза в лодка с мигранти

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Председателствата на България и Румъния – мигрантите и Брекзит

Сценариите в Бялата книга за бъдещето на Европа задълбочават разделението

Страните ни трябва да бъдат особено внимателни при формирането на бюджета на ЕС, каза Илияна Йотова

Сценариите, заложени в Бялата книга за бъдещето на Европа, задълбочават разделението, вместо да се противопоставят на двойните стандарти. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с посланика на Румъния Йон Гъля.

Йотова посочи като пример Шенген. “В тези сценарии няма тази Европа, за която основателите мечтаеха, има обща финансова политика, но не и обща икономика”, посочи Илияна Йотова. “Най-сериозният сигнал за бъдещето на Европа ще бъде работата по многогодишната финансова рамка, ако има разделение на център и периферия чрез финансови лостове, това вече е Европа на две скорости, заяви по време на разговора Илияна Йотова. И допълни:”България и Румъния трябва да бъдат особено внимателни при формирането на бюджета на ЕС”.

Основен акцент на срещата между посланик Йон Гъля и вицепрезидента ни бяха предизвикателствата пред бъдещите председателства на България и Румъния на Съвета на ЕС. “България и Румъния ще председателстват Съвета в много сложни времена, в които ще се вземат важни решения за бъдещето на ЕС, заяви Илияна Йотова. И обобщи, че основните теми, по които ще се работи в този период, са обща политика за мигрантите и бежанците, Брекзит, социално-икономическа и външна политика, както и голямата тема за развитието на европейския проект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.