Председателят на БЧК Христо Григоров стана почетен гражданин на Симитли

Акад. Христо Григоров, председател на Български червен кръст и внук на легендарния български революционер Ичко Бойчев, бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли.

Отличието се връчва на акад. Григоров заради тесните връзки, които той има със Симитли като внук на войводата Ичко Бойчев, който на четвъртия ден от избухването на Балканската война през 1912 година освобождава Симитли от турско робство. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов лично връчи почетния плакет на акад. Григоров, заявявайки, че за него това е огромна чест. Специални гости на събитието бяха областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Даниела Савеклиева, както и депутатите Стефан Апостолов и Александър Мацурев.

„Ако нашите деца не знаят и не помнят историята и героите ни, то те и България няма да имат бъдеще. Това каза председателят на Български червен кръст и внук на легендарният български революционер Ичко Бойчев – акад. Христо Григоров по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли, на която той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“ по повод 105-ата годишнина от Балканската война и освобождението на Симитли от турско робство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България