Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Поезия и графикатура в едно цяло Уникална книга представиха поетът Георги Константинов и художникът Иван Газдов

Румен Радев: Ценим приноса на Алжир за стабилизиране на Северна Африка

Роднина на Путин стана зам.-председател на “Газпром”

Председателят на Великотърновски общински съвет и десетки ученици дебатираха за свободата, бъдещето и рока

Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и десетки ученици от училищата в старопрестолния град дебатираха по въпросите за бъдещето, рок-музиката и свободата, активността на младите хора в обществото. Дискусия засегна и теми, свързани с устойчивото развитие на страната, образователния процес, както и за ролята на историята в напредъка на всяко едно общество.
Дебатът „Рок, свобода и бъдеще” бе оценен както пример за устойчива политика от страна на местната в подкрепа на младежите. Организирането и провеждането на инициативи от този род и по различни теми ще се превърнат в традиция.

Откритият урок се проведе в конферетната зала на Община Велико Търново по инициатива на Венцислав Спирдонов. „Смисълът на събития като днешното е вие, младите хора, да се „събудите” за обществото и да бъдете активни”, обърна се към събралите се над 50 ученици Спирдонов. Той обясни устойчивото развитие с философска сентенция, според която най-важната предпоставка за достигането до крайната точка е да бъдат предвидени кризите и да бъде осъществена реакция спрямо тях.

Венцислав Спирдонов говори и за революцията в света – политическа и социална, предизвикана от рок-музиката през втората половина на миналия век. За да провокира размислите на младите хора за връзката между свободата и рока, както и за поуките от историята и значението на музикалната революция, Спирдонов и фондация „Пчелен кошер” осигуриха 30 билета за рок-операта „Нострадамус” на Николо Коцев за изявени великотърновски ученици. Постановката бе представена на сцената на ДКС „Васил Левски” в края на март.

Присъстващите по време на срещата ученици се обединиха около мнението, че свободата в днешно време предполага конкурентност. Част от младежите споделиха, че изпитват притеснение да изразяват собствените си възгледи, разбирания, мисли и идеи, защото не са сигурни как ще бъдат възприети от своите връстници. Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов ги посъветва да вземат пример от живота и делата на големите рок-музиканти, които чрез силата на музиката и словото са дали израз на своите идеи и възгледи, възприети впоследствие от милиони хора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.